× Ти си ГОСТ в момента. Влез в акаунта си за да играеш и ползваш всички екстри в Djagi.
Премахни рекламата
Форум

RELOADED
03 октомври 2012

Екипът и ръководството на Djagi.com никога не са и няма да толерират подобни хора!
Но недостатъчната компютърна грамотност, на докладващите такива нарушения потребители, често е спънка.
Разберете, че нито ние, нито съответните контролни органи можем да предприемем нужните мерки срещу такива хора, без да имаме доказателства "черно на бяло", каквито много често липсват.

За да бъдат наистина ползотворни докладите ви срещу подобни извратени личности, попаднали в този или друг сайт, може би най-важното нещо е да се научите да правите ScreenShot(скрииншот).
На кратко - скрииншотът е снимка на вашият екран, заснемаща всичко онова, което виждате в момента на снимането на вашият монитор.
Не изисква никакъв допълнителен софтуер.
Ето и кратко описание как се прави - http://www.bghelp.net/forums/showthread.php?8938-%D1%EA%F0%E8%E9%ED%F8%EE%F2-%E8-%EA%E0%EA-%F1%E5-%EF%F0%E0%E2%E8

Ще помоля всеки, който не е правил скрииншот до сега да направи няколко, просто за тренировка.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Сега ще разгледам няколко примерни ситуации на сблъскване с маниак и как да докладваме за тях.

Вариант 1 - Чат с перверзник.
Вие сте непълнолетен потребител.
Докато сте в сайта с вас се свързва друг потребител, който по някакъв начин се опитва да ви подтикне да правите секс с него, да си пускате камерата и да се разсъбличате за него, да видите половият му орган на снимка(или на камера) или да го наблюдавате, докато онанира.

В такъв случай, трябва да му заявите своята възраст. Ако това не го откаже, веднага докладвайте чата и направете скрииншот или няколко ако е необходимо за да имате целият чат записан.
Винаги правете и двете неща - докладвайте чата и го снимайте.
След това пуснете доклад до нас, показвайки ни снимките.

Вариант 2:
Намирате се във видео чата или играете някаква игра и някой си включва камерата, открито показвайки половите си органи.
Моментално направете скрииншот, дори няколко !
След което ни напишете доклад, в който ни предоставете и въпросните скрииншоти.

Естествено, ваше право е дори да не се обръщате изобщо към нас, а директно към cybercrime.bg, към които ще се обърнем и ние ако ни пишете доклад с предоставени доказателства под формата на снимков материал (скрииншотове).

След осъществяване на връзка със "cybercrime.bg" ние ще им предоставим всичката ни налична информация за въпросното лице, за да може да получи полагащото му се наказание.

Както вече написах, никой от екипа и ръководството на сайта не толерира подобни хора и сме готови да окажем пълно съдействие на органите на реда.
Такива хора нямат място в интернет изобщо и ще бъдат моментално блокирани от сайта след ваш сигнал, придружен с горепосочените доказателства.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Добрите новини не закъсняват.
Благодарение на съвестната реакция на наши потребители, докладвали адекватно потребителят flirt888 и неговите непристойни действия в сайта и извън него , срещу въпросният потребител е образувано производство в НСБОП.
За момента нямаме повече информация по случая, но щом получим ще ви информираме своевременно.

Премахни рекламата

RELOADED
03 октомври 2012

Радост, ако 1000 потребителя ми пратят по 10 скрийншота с педофили, то значи има поне 1000 активни педофила за деня в сайта, което не е така, така че няма да имаме този проблем.
Начинаещ - тренировката си е за тях, не съм казал да ми пращат тренировъчните си скриинове емотикона
Кари, бутонът си го има... Намира се под дневните победители - долу в дясно. Където е принципно и в повечето други сайтове - в края на страницата.

п.п. Да, разбирам какво точно имаш предвид, ще го преправим и това, така че опцията да съдържа само формата за доклад.

Отново към Радост.
След като съм написал, че трябва да се изпрати доклад, придружен със скрийншот и ако нарушението е в чат,то допълнително да се докладва и чата, то значи са ми необходими тези неща.
Не разбирам как вие или който и да е друг потребител (понеже вече няколко ми се изредиха) може да знаете с какви "системи" разполагаме.
Ще ви дам и простият пример, който дадох на един друг потребител, изживяващ се като програмист на сайта, който твърдеше че ние сме може ли едно или друго - Представете се обемът от информация, който би трябвало да съхраняваме ежеминутно , ако записвахме всеки един чат, изображение, видео и каквото там още се сетите и то седеше някъде си, при положение, че средно има активни 10 000 потребителя дневно.

Така че, моля ви всички, първо не разпространявайте невярна информация и второ - правете нещата така, както съм ви помолил да го правите за да бъде докладването ЕФЕКТИВНО, както съм кръстил и темата.

venelindobrev
03 октомври 2012

Ако всички публикуват скрийншотовете на подобни мъже и жени форума ще стане порно издание на Джаги ...............

RELOADED
03 октомври 2012

Много моля да прочетете внимателно написаното емотикона
Никъде не съм казал да се поства каквото и да било във форума, а да се изпращат като доклад.

dama_spatiq
03 октомври 2012

Едно от основните правила за безопасност на децата в Интернет е родителите да говорят с тях на тази тема. Да, но как?
Ето някои кратки практични съвети:
Най-добрият начин да разберете какво прави детето ви онлайн е да го попитате.
Точните въпроси ще ви помогнат да се уверите, че детето ви избира безопасни варианти.
Попитайте го:
1. Какви сайтове посещаваш?
2. Какво правиш в тези сайтове?
3. Защо отиваш на тези сайтове?
4. Колко време прекарваш на сайта?
5. Трябва ли да се регистрираш там?
6. Какви данни ти искат за регистрация?
7. Ти какви данни пишеш?
Отделете време да сърфирате заедно с детето си. Това е чудесен начин да разберете какви дейности извършва то в Интернет и с кого общува.
За най-малките е разумно родителите да използват възможностите за филтриране и блокиране на неподходящо съдържание, които дават различните браузери, или да инсталират специална програма за родителски контрол. Но най-важното е да говорим с децата си за Интернет. Те с удоволствие ще покажат какво могат да правят и ще ви научат на любимите си занимания. Тогава можете да бъдете сигурни, че ако нещо в Интернет ги обезпокои или разтревожи, те ще са склонни да споделят с Вас.
Обръщайте внимание на игрите, с които се забавляват децата Ви.
Никога детето да не дава идентифицираща и лична информация за себе си - домашен адрес, телефон, име и адрес на училището, както и информация за членовете на семейството.
Да не изпраща никога свои снимки. Препоръчително е и родителите да не качват снимки на децата си на общодостъпни уебстраници.
Разберете кои сайтове и какви онлайн услуги детето ползва, има ли безплатен e-mail адрес или потребителско име и парола за определени уебсайтове, изискващи регистрация. Научете неговото потребителско име и пароли и го предупредете да не ги дава на никого освен на вас.
Установете твърдо правило детето никога да не приема предложения за среща с някого, когото познава само чрез интернет. Ако разрешите подобна среща, тя трябва да е на обществено място и само в присъствието на родител, или друг настойник.
Никога да не сваля програми без ваше знание и разрешение. Така може да се пробие сигурността на компютъра и дистанционно от него да се източва информация.
Определете часове, в които детето да сърфира в интернет. Добре е това да става, когато има възрастен край него.
Поемете лична отговорност за безопасността на детето си в Интернет.
Наложете правила за безопасно ползване на Интернет и следете за тяхното стриктно спазване.
Поставете компютъра в обща стая/помещение. Поставянето на компютъра в общо помещение ще ви даде възможност да станете „страничен” и „недосаждащ” свидетел на посещаваните интернет страници от детето, както и на всички извършени от него посещения, действия, дискусии и т.н. поне за периода от време, през който сте заедно.
Провеждайте периодични разговори с детето за опасностите, които крие интернет, и начините, по които то може да се защити. Обяснете му колко е важно да пази личните си данни и тези на своите близки, роднини и приятели и да не ги предоставя на „онлайн приятели”, като говорите с него свободно относно злоупотребите, за които могат да бъдат използвани те.
Създайте потребителски профил на детето си на компютъра в къщи. Децата трябва да имат собствени акаунти на компютъра. Това е много ефикасен начин за контрол на дейностите им в интернет. И още нещо: администратор на домашния компютър трябва задължително да бъде възрастен човек.
Инсталирайте програма за родителски контрол - програмата за родителски контрол ще ви предостави възможност да ограничете достъпа на вашето дете до сайтове с неподходящо за него съдържание, да наложите времеви рестрикции за ползване на компютъра, да блокирате ползването на определени програми и т.н.
Прекарвайте повече време със своите деца, като: играете на предпочитаните от тях компютърни игри, или разглеждате интересните за тях интернет страници - така ще разберете за навиците им, и за тяхното поведение в мрежата, за желанията и интересите им.
Сърфирайте заедно в Интернет и едновременно с това ги учите на безопасно и етично поведение в мрежата.
Станете приятел с детето си във виртуалния свят – направете регистрация в ползваните/достъпваните от него електронни дискусионни групи, социалните мрежи, чат програми, които представляват форум за обмен на знания, информация, видеоклипчета, снимки, дискусии, създаване на нови запознанства и др. Това ще ви даде възможност да имате пряк поглед върху поведението на детето ви в мрежата.
Научете децата си да не лъжат, че са над 18 години!

Бих добавила: Преди да се извърши регистрация в който и да е сайт първо да се прочетат по няколко пъти Условията за ползване на сайта /в почти всеки сайт има такива Условия/. Регистрирайки се, ти ги и приемаш.
Не разбирам действието и умисъла, който влагат пълнолетни потребители, когато лъжат, че са под 18. Не разбирам защо същите не осъзнават факта, че независимо от целта, заради която са го направили, сами си навличат неприятности, които могат да доведат до тежки последствия за самите тях.

RELOADED
09 октомври 2012

Първият коментар е допълнен с интересна информация емотикона

angel37
02 ноември 2012

да си отрежем лента?

daniiella
10 ноември 2012

http://djagi.sportal.bg/album/kotence93/?view=249610 а от подобни простотии как да се спасим? Сложете поне един бутон "Докладвай" под снимките, за да може да се докладват и съответно изтриват подобни снимки! Защото има и друг момент - не е виновен този, който яде баницата, а този който му я дава. Не може да качват снимки на голи задници и да очакват друга реакция. После маниаците били виновни!

RELOADED
15 ноември 2012

Ще сложим емотикона

tonixxx
15 ноември 2012

А тези с ненормалните имена като чу"ай ме грубо,е"ачи,к"ра и т.п. ,няма ли да им се даде възможност за смяна на името?

eRRo_R
15 ноември 2012

Интересни мнения...Кой какви снимки слагал daniiella ,твоята пък е ...Има си опция да блокираш ,който не ти допада.Аз не ми е ясно ,какво повече искате? То личи кой какъв е ,блок и това е.А на някой ,че това му харесва е друг въпрос.емотикона

Не може да публикуваш два пъти подред